Евриком ЕООД

Представяне

Фирма Евриком ЕООД е основана през 1993 г. в гр.Стара Загора, България, със 100% частен капитал. Основната ни дейност е разработване и производство на восъци за различни приложения, доставка на парафин и други восъци, производство на парафинови свещи.

Евриком ЕООД е лидер на българския пазар по обем на продажби на парафин, восъци и свещи и една от големите фирми на Балканите в този бранш.

Постигнатите успехи се дължат на:

– Създадената бизнесорганизация за надеждна доставка на парафин и производство на специални восъци съгласно изискванията на нашите клиенти
– Порядъчност и коректност в отношенията с нашите бизнеспартньори
– Силно мотивиран персонал – съчетание от опитни професионалисти и енергични и амбициозни млади специалисти
– Благоприятно географско разположение на базата ни в Стара Загора спрямо нашите основни доставчици и клиенти

Производствената и складова база на фирмата са разположени на собствен парцел от 7930 кв.м с прилежащ ж.п. коловоз в Индустриална зона на гр.Стара Загора.

Съвременното лабораторно и производствено оборудване и автоматизация на производствения процес осигуряват постоянно високо качество на нашите продукти.

Застроената складова и производствена площ от 2100 кв. м позволява едновременно съхранение на 600 т твърд и течен парафин, производство на 15 т восъчни смеси и 6 т свещи в денонощие.
Евриком ЕООД е водещ доставчик в България и на Балканите на парафинови и растителни восъци с широко и профилирано приложение в различни индустрии. Нашата главна цел е непрекъснато развитие, въвеждане на нови продукти, увеличаване броя на клиентите.

Принципите, от които се ръководи нашата компания са доставка на продукти с оптимално качество и цена, експедитивност в обслужването на клиентите, развитие на дългосрочно сътрудничество с нашите партньори.

Основните видове восъци с универсално приложение, които предлагаме, са нефтени и палмови восъци.

Предлагаме също така специални восъци за свещопроизводството, металолеене и каучуковата промишленост.
Евриком ЕООД произвежда висококачествени свещи от рафиниран парафин, палмов и пчелен восък.

Производството на свещи започнахме през 2000 г. със съвременна технологична линия по метода на изтеглянето.

В момента притежаваме три машини за свещи:

• машина за изтегляне
• екструдер
• поточна линия за пълнене на съдове

Произвеждаме домакински (битови) и ритуални свещи с диаметър от 4 до 35 мм в диаметър и дължина до един метър.

С поточната линия за съдове произвеждаме градински и интериорни свещи в теракота, алуминиеви, метални и стъклени съдове.

Общият производствен капацитет на свещи машинно производство е 6т в денонощие, а на поточната линия за съдове – 1000бр./ч

През 2004 г. въведохме в експлоатация нов цех за производство на декоративни свещи ръчно производство с капацитет около 100 000 бр. за месец.

В произвежданите от нас свещи се влагат суровини, произведени от световноизвестни фирми, които отговарят на всички изисквания за здраве и безопасност.

За улеснение на нашите клиенти можем да предложим разработен от нас дизайн на свещите и опаковката, а също така да произвеждаме по дизайн на клиента.

На българския пазар продуктите ни са добре познати под марката „Light club“, а с много от нашите клиенти в Европа работим успешно и на основата на „private label“.

Контакти

Адрес
6000, гр. Стара Загора
бул. Княз Александър Батенберг 28

Телефони:
+359 42 692 900
+359 42 630 828
Факс: +359 42 649088

Складова и производствена база:
кв. Индустриален
Тел:+359 42 601 962
+359 42 628 714

Сайт
www.evricom.bg