Обръщение на Председателя на СНЦ Клуб на работодателя – Стара Загора

Обръщение на Председателя на СНЦ Клуб на работодателя – Стара Загора

Уважаеми Дами и Господа,

Измина една трудна за всички ни година. Година на страх, разединение и отчуждение. През тази година следствие на непознатото за Човечеството заболяване загубихме близки, партньори, роднини. Загубихме служители, приходи, бизнеси, дейности. Загубихме връзката между нас, близките ни, роднините ни, приятелите ни, бизнес-партньорите ни. Загубихме и обратната връзка с местната власт и управление, без оглед на положените усилията.

Предстои ни също толкова трудна година, в която тези загуби трябва да бъдат възстановени, за да може отново да заработим заедно. За съжаление, загубените животи няма как да върнем, но можем заедно да върнем комуникацията помежду ни като членове на най-дейната и успешна работодателска организация, съществувала в региона. Можем заедно да възстановим партньорствата си, бизнесът,  комуникацията с местната власт. Всичко бихме могли да направим, но заедно и обединени.

Отделно от това в региона предстои сериозна трансформация, във връзка с постепенното затваряне на комплекс „Марица-Изток“. Всички ние сме наясно, какви ще бъдат последствията от тази мащабна операция, както сме и наясно, че може да предотвратим негативните последици и с общи усилия да спомогнем за плавното преминаване през този нелек период, който предстои в следващите 4 години.

Основното мото под което ще протече мандатът ми е „Заедно можем повече“, защото доказан във времето е фактът, че обединени хората са по-силни и по-успешни. Нашият клуб може да просъществува единствено, ако върнем Вас – членовете му отново в редиците му, ако сте съпричастни с делата му, ако предизвикам отново Вашия интерес и страст към дейността на клуба. Тази цел си поставям като основна в своя едногодишен мандат и успея да я реализирам, ще вярвам че ще съм постигнала своя личен успех, заемайки позицията на Председател на Сдружението.

Заедно с членовете на Управителния съвет още в предходните години сме стартирали различни инициативи, свързани с подобряването на бизнес климата в Стара Загора. Определени са и други нови, които следва да бъдат предприети през 2021 г. и които са в интерес на всички нас, а именно предлагане и развитие на проекти, свързани с екологията, подем в икономическите отрасли, усилена работа върху т.нар „Зелена сделка“, въвеждане на цифрови иновации, проучвания и много други. Това са сериозни проекти, които ще бъдат само от полза на членовете на клуба. Но те изискват постоянство, упоритост и хъс, за да бъдат постигнати успешно, както и Вашето участие. Това бих искала да бъде и наша обща кауза – да продължим да работим заедно за развитието на нашия регион.

За съжаление до отпадане на противоепидемичните мерки и отминаване на опасността от заразата, срещите ни ще се провеждат във виртуална среда. Предвид напредъка на интернет и телекомуникациите, вярвам че следващата голяма крачка в развитието на нашата съвместна клубна дейност е преминаването към новата информационна и технологическа платформа.

Дами и Господа, използването на новите технологии и следването на тенденциите в комуникацията, които налагат е неизбежно, а вече и неотложно. Развитието в световен мащаб е вече поставено върху плоскостта на новите технологии и е време заедно да изкачим следващото стъпало и да преминем към следващото ниво на развитие.  Затова Ви призовавам – бъдете активни и се включвайте в он-лайн срещите ни! Има какво да си кажем. Въпреки, че и аз не съм почитател на виртуалната комуникация си признавам, че я използвам, за да не губя връзка с хората, които обичам.

Пожелавам за всички нас и нашия Клуб една успешна година и да сме здрави!

/ Събития

Сподели публикацията