СНЦ „Клуб на Работодателя – Стара Загора“ награди с коледна стипендия даровит ученик

uchenik

СНЦ „Клуб на Работодателя – Стара Загора“ награди с коледна стипендия даровит ученик

Даниел Любомиров от 12 „Ж” клас на ГПЧЕ „Ромен Ролан” спечели коледната стипендия за даровит ученик, която СНЦ „Клуб на Работодателя – Стара Загора” учреди по-рано тази година.

В голямото междучасие, пред всичките си преподаватели, Даниел бе награден от Председателя на сдружението г-н Мартин Бойчев и г-н Стефан Шоселов – член на Управителния Съвет.

От началото на 2012 г. до тази година, възпитаникът на езиковата гимназия  има няколко значими постижения зад граница, с които преподавателите му много се гордеят – Международната олимпиада във Франкфурт на Майн, която е най-мащабното състезание по немски език в света. Сред участници от 50 държави, Даниел е спечелил сребърен медал.

Включен е в КЛУБ 2012 на успелите деца в България на фондация „Димитър Бербатов” за постижения по немски език и математика и има още редица отличия за успешно представяне в конкурси и олимпиади по история,математика, немски и английски език.

Директорката г-жа Теодора Николова сподели, че ученици с неговите качества се срещат изключително рядко и сподели гордостта на целият учителски колектив за постиженията на Даниел Любомиров.

Г-н Стефан Шоселов от СНЦ „Клуб наРаботодателя – Стара Загора” изрази радостта си, че градът ни може да се похвали с такива даровити деца и каза, че усилията на сдружението и през следващата година ще бъдат насочени към подобряване на бизнес-климата в града и към създаване на  повече възможности за реализация на младите хора .

С няколко думи, видимо развълнуван, Даниел Любомиров благодари за отличието и каза, че дължи успехите си не само на труда си, но и на своите преподаватели, които създават отлична среда за развитие в най-престижното учебно заведение в града.

Сподели публикацията