Индустриална зона „Загоре” ще бъде изградена с участието на бизнеса.

bty

Индустриална зона „Загоре” ще бъде изградена с участието на бизнеса.

Днес се проведе работна среща между членове на Управителния съвет на Клуба на работодателя – Стара Загора и кмета на общината – Живко Тодоров, по повод изграждането на индустриална зона „Загоре”.

Живко Тодоров съобщи, че след проведената през август тази година среща между бизнеса на регион Стара Загора и министъра на икономиката, Емил Караниколов, и последващи разговори, се е стигнало до решение индустриалната зона да бъде изградена в квартал „Зора“. Проектът ще е съвместен между община и държава, като общината ще предостави земята, а държавата ще финансира изграждането на цялата необходима инфраструктура. За тази цел ще се учреди Акционерно дружество, от което всеки заинтересован в последствие ще може да закупи акции.

Кметът отправи покана, бизнесът да продължи да участва пряко в развитието на индустриалната зона, възникнала по негова инициатива, чрез включване на Димитър Гайдаров – председател на Клуба на работодателя и активно участващ в анализа на икономическото състояние на региона и преговорите с институции и потенциални инвеститори – в управителния съвет на акционерното дружество, заедно с представители на общината и държавата.

В края на срещата участниците уговориха да се направи допълнителна такава, след като бъдат уточнени всички детайли относно проекта.

Галерия

Сподели публикацията