Изграждането на нова индустриална зона в Стара Загора, бе темата на дискусията с министъра на икономиката

DSC_0477

Изграждането на нова индустриална зона в Стара Загора, бе темата на дискусията с министъра на икономиката

Среща между министъра на икономиката Емил Караниколов и бизнеса в Стара Загора и региона, организирана от СНЦ „Клуб на работодателя – Стара Загора”, се проведе днес в общинската зала „П.Р. Славейков“. На нея присъстваха Димитър Гайдаров – председател на СНЦ “Клуб на работодателя“, кметът на Стара Загора – Живко Тодоров, Георги Стоев – съдружник в компанията Industry Watch, областния управител Гергана Микова, Таньо Брайков – председател на общинския съвет, представители на бизнеса в старозагорски регион и др. Срещата беше открита от Димитър Гайдаров. Той представи на присъстващите основните цели на „Клуба на работодателя – Стара Загора“, а именно привличане на инвестиции в регион Стара Загора и създаване за тази цел на индустриална зона „ЗАГОРЕ“. Втората цел е привличане на квалифицирана работна ръка.
Представителят на компанията Industry Watch направи анализ на икономическата обстановка в региона и заяви, че Стара Загора е благоприятна зона за привличане на чужди инвестиции и регионът има големи шансове за развитие. Той заяви, че нещата са оптимистични.
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров каза, че вече има набелязани четири места, които са подходящи за изграждането на новата индустриална зона. Тя би могла да бъде в близост до МЕТРО, второто подходящо място е Еленино – местността Бобака, друго подходящо място е между Железник и Богомилово, където има изградена добра инфраструктура. Четвъртото място е съществуващата площ на АТЗ.
Министърът на икономиката Емил Караиванов обеща, че ще направи всичко възможно държавата също да помогне в изграждането на новата индустриална зона в Стара Загора, както и да се осигури необходимата квалифицирана работна ръка. На проведения форум взеха отношение и представители на бизнеса.

Сподели публикацията