Среща между представители на политически формации и бизнес-организациите организира Клуб на работодателя Стара Загора

image10

Среща между представители на политически формации и бизнес-организациите организира Клуб на работодателя Стара Загора

на 27 Март 2023 г. (понеделник) от 18.00 ч. в заседателната зала на комплекс „Зеления хълм“ – Стара Загора.

По инициатива на СНЦ „Клуб на работодателя – Стара Загора“, съвместно с БТТП – Стара Загора, КРИБ – Стара Загора, Камара на строителите – Стара Загора, Сдружение на Хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора, Съюз за стопанска инициатива – Стара Загора и Казанлък се проведе среща между бизнес-организациите, представени в област Стара Загора и представители на политически партии, формации и коалиции.

В Срещата се включиха областни координатори, водачи на листи и представители на ПП „ГЕРБ“, Коалиция „Продължаваме промяната и Демократична България“, Коалиция „БСП за България“, ПП ДПС, ПП „Български възход“, ПП ИТН и НДСВ.

На представителите на политическите формации бяха зададени въпроси, свързани с най-наболелите проблеми на регионалния бизнес като съдбата на комплекс „Марица-Изток“ и предаването на плановете за средствата, които трябва да се усвояват във връзка с декарбонизацията на региона, справяне с демографската криза, със сивия сектор, надграждане на здравната система и отстраняването на фалшивите болнични листи, ще бъде ли въведен данък „свръхпечалба“ и други.

Основната цел на това съвместно мероприятие бе работодателските организации да се опитат да обединят усилията на различните политически фракции в реални действия по отстояване интересите на региона, да бъдат накарани техните представители да намерят допирни точки и да се опитат да принесат регионалния опит на национално ниво. Т.е. да загърбят политическите си различия, конфронтации и конфликти в името на общото благосъстояние на Област Стара Загора.

Самият формат на срещата  – въпроси и отговори, не позволи на политическите представители да влязат в конфликт помежду си и излишни спорове. Основната цел бе постигната и бе дадена гласност на бизнеса на политическо ниво. Наред с това срещата успя да накара представители на политическите сили да се изслушат взаимно и да открият, че в техните програми има много общи идеи за решаване на определени наболели проблеми, върху които могат заедно да се обединят.

Сподели публикацията