Среща с водачите на листи за региона инициира Клубът на работодаля

DSC_0065

Среща с водачите на листи за региона инициира Клубът на работодаля

На 21.03.2017 г. се проведе среща с членовете на СНЦ „Клуб на работодателя – Стара Загора” и водачите на изборните листи на ГЕРБ (Емил Христов, Радостин Танев), БСП (Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Борис Боричев) и Нова република (Петър Славов, Мартин Бойчев)
Въпросите, които Клубът постави пред кандидатите за народни представители, са следните:
1. Привличане на инвестиции в Стара Загора – популяризиране на бъдещата Индустриална Зона ЗАГОРЕ от депутатите в Народно Събрание и Министерства.
2. Квалифицирана работна ръка за Стара Загора – средносрочни и дългосрочни прогнози за развитието на пазара на труда и потребностите от знания и умения на човешките ресурси в България.
3. Съвместна работа на бизнеса и политиците – участие на депутатите в месечните срещи на КРСЗ. Внасяне на законодателни инициативи от КРСЗ в съответни комисии на НС и Министерства.
Ясен ангажимент към бизнеса, за установяване на политическа стабилност и приемственост в политическата власт. Установяване на устойчив план за развитие на националната икономика.
Приоритизиране и субсидиране на изследователската дейност в предприятията.
Справедлива социална система. Данъчноосигурителният и социалният кодекс трябва да бъдат променени.
4. Развитието на сектор Енергетика в регион Стара Загора – ТЕЦ-овете и Мините ще са със затихващи функции през следващите години. Какви са алтернативите за тези 10-15000 работни места?
Много държави в световен мащаб и най-вече в Европа преминават към алтернативни източници на енергия. Какъв е потенциалът на България?
5. Борба с корупцията и сивия сектор на икономиката – създаване на агенция като тази, действаща в Румъния, която да не е зависима от политическа власт. Преустановяване на практиката за купуване на гласове.
6. Отстояване на националните интереси във външната ни политика и по-конкретно пред ЕС, САЩ, Русия и Турция.

Гост на дсрещата бе и кметът на община Стара Загора – Живко Тодоров. Той постави няколко много важни въпроси на бъдещите депутати, а именно:
1. Законът за публично-частното партньорство, който на този етап не функционира адекватно.
2. Да се работи за въвеждането на Елекронно правителство
3. На местно ниво да се помисли за истинска общинска полиция, тъй като в момента са неама такава от МВР.

Галерия

Сподели публикацията