Председателят на Клуба на работодателя участва в откриването на Национална кандидатстудентска борса на висшите училища в България.

DSC_0105

Председателят на Клуба на работодателя участва в откриването на Национална кандидатстудентска борса на висшите училища в България.

Председателят на СНЦ ”Клуб на работодателя – Стара Загора” Димитър Гайдаров взе участие в откриването на Националната кандидат-студентска борса на висшите училища в България, която се провежда днес и утре в Стара Загора. Той приветства всички бъдещи студенти и декларира, че Клубът си е поставил като основни задачи привличането на инвестиции и построяването на множество нови предприятия, по примера на Пловдив, както и непосредствено свързаното с това набиране на квалифицирани кадри за бизнеса на Стара Загора. Застава зад идеята за създаване на „НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА МЕДИАЦИЯ МЕЖДУ СРЕДНИТЕ, ВИСШИТЕ УЧИЛИЩА И РАБОТОДАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ”, който ще е отправна точка за всички търсещи работа или търсещи работници. Обърна се към представителите на висшите училища с апел да вложат усърдие в създаването на модерно обучени квалифицирани кадри, които са бъдещето на България.
Участващите в борсата висши учебни заведения представят актуална информация, справочници и материали за предлаганите специалности и предстоящи кандидат-студентски изпити. На официалното откриване присъстваха още ректорът на Тракийски университет Стара Загора проф. Иван Въшин и началникът на Регионалната инспекция по образование Татяна Димитрова. Това е 25-тото издание на инициативата. На борсата присъстват 28 български висши училища и 2 организации, свързани с образованието.

Сподели публикацията