Почина Димо Бухчев – учредител на Клуб на работодателя Стара Загора

991-ratio-konchina-smyrt

Почина Димо Бухчев – учредител на Клуб на работодателя Стара Загора

След кратко боледуване на 72 години, почина Димо Бухчев, един от учредителите на СНЦ „Клуб на работодателя – Стара Загора.

Димо Бухчев е роден на 03.10.1945 г. в Стара Загора. Потомък е на Диман Бухчев, който произвежда първите тухли и керемиди, с които започва възстановяването на Стара Загора след Освобождението.

След 1989 г. разгръща наследения бизнес нюх и принципите на рода си и се превръща в един от сериозните и уважавани личности на Стара Загора. Активно участва в създаването на Търговско-промишлената палата в Стара Затора и я ръководи в продължение на 4 години.

Димо Бухчев е известен и със своята благотворителна дейност. Със строителни материали и транспорт помага за построяването на параклиса в Старозагорския затвор и за ремонта на църквата „Св. Димитър“, построява два плувни басейна, детски кът и заведения за хранене в близост до фабрика „Загорка“. Заедно със съпругата си Ваня Бухчева системно подкрепят домовете за деца със специални нужди с дарения, Дома за хора с увреждания, поддържат финансово кухнята за бедни, подпомагат млади и инициативни хора с увреждания в реализацията и образованието им. През 2014 г. -Димо Бухчев е обявен за Почетен гражданин на Стара Загора.

Поклонението пред тленните му останки ще бъде на 20.07.2018 г. от 12:00 часа. в храма „Св. Николай“.

Сподели публикацията