Първа работна среща на СНЦ „Клуб на Работодателя – Стара Загора“ с бизнеса в града

IMG_1897_1

Първа работна среща на СНЦ „Клуб на Работодателя – Стара Загора“ с бизнеса в града

Първа работна среща на тема „Моментна ситуация в региона,тенденции и перспективи за бизнеса“ се състоя в петък, 20.02.2015г. Събитието бе организираIMG_1900_1но от СНЦ „Клуб на Работодателя  – Стара Загора“ и събра представители на старозагорски компании, депутати и представители на местната власт. Специални гости на събитието бяха Областният управител на Стара Загора г-н Георги Ранов, председателят на Общинския съвет г-н Емил Христов и народните представители г-н Кирил Добрев и г-н Кънчо Филипов.

Г-жа Благовеста Шинева разказа на кратко историята и най-важните постижения на СНЦ „Клуб на Работодателя – Стара Загора“ през годините.

„Целта на срещата е да се опознаем, да работим заедно, да постигаме повече за нашите фирми, а оттам и за града ни.“ – каза в своето експозе председателят г-н Стефан Шоселов. „Решихме изцяло да излезем от политиката, с официалното прекратяване на дейността на партията „Общински съвет за Стара Загора”, която бе създадена за да помага в работата на общинския съвет. Тя изпълни мисията си успешно през годините и вече е време да спрем да се занимаваме с политика, а да правим политика за бизнеса.“

Той представи приоритетите в работата на сдружението през новия мандат: Клуба да участва активно като консултант по разработката на европейските проекти, да работи за обединението на всички браншови организации и разрешаването на проблемите на бизнеса и за по-добър диалог с другите работодателски организации. Г-н Шоселов обърна внимание на необходимостта от политика на спокойствие, ефективно правораздаване и нуждата от образован човешки ресурс, не само като фактори за развитието на бизнеса, но и за привличане на чуждестранни инвестиции у нас.

Г-н Шоселов даде позитивна оценка на работата на Клуба с местната власт и изрази надежда, че това ползотворно взаимодействие ще продължи занапред.

Пред присъстващите официални гости, председателят сподели какво очаква бизнесът от властта – последователност, приемственост и предвидимост. Особено нужен на бизнеса е ясен хоризонт, за да има поле за инвестиции, а това предполага национална стратегия за развитие на икономиката, която да се следва неотлъчно, без значение коя политическа сила взима властта.

В дискусията се включиха и депутатите от старозагорския избирателен район –  Кънчо Филипов и д-р Кирил Добрев, които изразиха готовност, при наличието на ясно формулирани въпроси и предложения за подобряване на бизнес климата и промяна на законодателството, да съдействат лично, придвижвайки исканията на работодателите до съответните комисии в парламента.

IMG_1893_1СНЦ „Клуб на Работодателя – Стара Загора“ стана съучредител заедно с още 4 клуба от страната на Конфедерация на Работодателите „Тракия”. „Тази структура бе създадена с цел фирмите от отделните сдружения да работят помежду си, да обменят информация и заедно да разрешават проблемите си.“ – каза председателят на сдружението. Към момента фирмите, участващи в нея са близо 500 от Асеновград, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик и Панагюрище.
В средата на март организираме и първата официална среща на фирмите, като на нея са поканени български и международни компании, представители  от дипломатическо и консулско ниво,  народни представители, ресорни министри и зам. министри, областни управители и заместник областни управители. Подготвяме пакет от въпроси, които ще представим на управляващите и във връзка с това очакваме подкрепа и активност от страна на старозагорския бизнес да се присъединят към нас, да формулират проблемите,които спъват работата им и да потърсим начини за тяхното разрешаване, защото това са проблеми не само на тях, а на бизнеса като цяло.“ Председателят призова присъстващите да изпратят своите запитвания на електронната поща на сдружението.

Сподели публикацията