На 11.06.2024 председателят на КРСЗ инж.Димитър Янков присъства на церемонията по връчване на дипломите на абсолвентите от Стопански факултет на ТрУ Стара Загора

20240611_121255

На 11.06.2024 председателят на КРСЗ инж.Димитър Янков присъства на церемонията по връчване на дипломите на абсолвентите от Стопански факултет на ТрУ Стара Загора

Тази сутрин председателят на КРСЗ инж.Димитър Янков участва в тържествената промоция на 132-ма довчерашни студенти и вече икономисти от Стопанския факултет на Тракийския университет, випуск 2024 г. В Деня на професионалния празник на българския икономист те получиха дипломите си за образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“ на празнична церемония. Абсолвентите положиха клетвата на икономиста с ритуално обещание да използват натрупаните научни знания единствено за обществено благо. Клетвата прочете отличникът от специалността „Бизнес икономика“ Желязко Желязков.

Огласен бе впечатляващият факт, че средният успех на абсолвентите в бакалавърската степен е „много добър“ 4.78, а в магистърската – „много добър“ 5.28, има и няколко пълни отличници.
Ректорът проф. Добри Ярков пожела на абсолвентите да се задържат в България, а зам. кметът Радостин Танев ги призова да останат в Стара Загора. „Община Стара Загора е подкрепяла и ще подкрепя винаги Тракийския университет, защото без него и без тези млади хора, които се вливат в икономиката на Стара Загора, не можем да очакваме да надградим още развитието, което имаме в момента“, изтъкна зам.-градоначалникът.
Дипломата си и благопожеланията на зам.-кмета Радостин Танев получи една от тях – магистърът по специалността „Икономика и мениджмънт на човешките ресурси“ Ивелина Андреева.
„Когато влязох в залата, няколко неща ме накараха да се почувствам щастлив и горд! Първото нещо е, че виждам млади хора, които работят в компании и фирми в Стара Загора. Виждам и възпитаници на други университети, които са решили да изберат именно Тракийския университет за продължаване на своето образование. Виждам хора от частния бизнес, които са решили да попият знания в академичната среда“, изтъкна пред публиката зам.-кметът. Като част от екипа на кмета Живко Тодоров той изрази уверенията си за безусловна подкрепа на университета от страна на Община Стара Загора. „Тук има къде да се развивате, да създадете вашите семейства, да живеете спокойно, да се чувствате щастливи в един от най-красивите градове на България“, препоръча горещо г-н Танев и пожела успех на абсолвентите.


Възпитаниците на Тракийския университет са неговата визитна картичка, отбеляза с гордост ректорът на старозагорското висше училище проф. д-р Добри Ярков. „Днес се сбъдват мечти – вашите мечти, мечтите на вашите родители, близки и приятели, които са били с вас и са ви поддържали през тези години“, отбеляза той пред абсолвентите. И ги помоли където и да отидат, да не забравят Тракийския университет, защото техните дела ще бъдат най-голямата реклама и подкрепа за старозагорската Алма матер.

„Проспериращото общество е свързано с качествено образование. Това, че все повече представители на бизнеса търсят нас – образователните институции, е показателно, че нашата икономика трябва да тръгне нагоре“, отбеляза на свой ред деканът на Стопанския факултет доц. Николай Иванов.
„Аз ви желая да сте уверени в себе си, да вярвате във вашите възможности, да постигате мечтите си и да бъдете добри хора. Най-доброто предстои!“, увери младите хора и зам.-областният управител Теодора Нончева.

Церемонията завърши с концерт на младите таланти от Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова “ Стара Загора. Те завладяха публиката с виртуозните си изпълнения.

Сподели публикацията